Trans*wet > Gelijke Kansen
U bent hier: Nieuws
DEC 8

Trans*wet

Op 9 december buigt de ministerraad zich over het nieuwe wetsontwerp voor de hervorming van de wet met betrekking tot transseksualiteit. Zelfbeschikking staat centraal in nieuwe transgenderwet, en er wordt komaf gemaakt met alle medische voorwaarden in de huidige wet. Tevens voorziet de nieuwe wet een procedure vanaf 16 jaar. 

Officieel van geslacht veranderen wordt mogelijk via een louter administratieve procedure van minimum drie en maximum zes maanden. Bij de aangifte van de wijziging wordt een bedenktermijn voorzien en de aanvrager moet vooraf goed geïnformeerd zijn. Het openbaar ministerie kan optreden in geval van fraude. Iedere bijkomende wijziging van geslacht omwille van uitzonderlijke omstandigheden verloopt via de familierechtbank. De verzoeken tot voornaamswijziging worden in dezelfde optiek gewijzigd. Het voorontwerp komt vrijdag 9 december op de ministerraad.

Je kan er meer over lezen op de website van het Transgender Infopunt.

ABB en Tytgat Chocolat

Leer de acteurs van Tytgat Chocolat kennen.

(lees meer)

Onderzoek seksueel geweld

Universiteit Gent zoekt vrouwen met een beperking voor een onderzoek omtrent seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld.

(lees meer)

Inclusiespiegel 2016

De jongste publicatie van GRIPvzw!

(lees meer)